Kategória: Görög koszorú

A görög koszorú egy különleges formájú koszorú, egyre nagyobb érdeklődés van rá exkluzív temetések alkalmával is. Mérete 40-120 cm között lehet, virágszáma pedig nagyban függ az elrendezéstől, 10-80db között van általában. Drótkarikára kötjük, de csak körben helyezzük el a fenyőágakat, a közepét üresen hagyjuk. Örökzöldekkel díszítjük körbe és ezután fűzzük bele a virágokat. Lehet ez a koszorú körgörög, ami azt jelenti, hogy körkörösen ugyanaz a motívum ismétlődik és minden oldalról ugyanazt a képet mutatja ez a különleges kegyeleti készítmény.

Készíthetünk fejrészt is a görög koszorúnak, ami lehet lapos, de fel is emelkedhet a koszorú síkjából. A fejrészt általában nemes extra virágokkal díszítjük, szép levelekkel dekoráljuk. A görög koszorú testét hagyhatjuk csak örökzöld díszítéssel, vagy fűzhetünk bele egyszerűbb, kisebb virágokat a körív hangsúlyozására.

Díszíthetjük súlypontosan, vagy szimmetrikusan. A variációk lehetősége végtelen, ezért nevezik ezt a koszorúkötészeti terméket a legelegánsabb és legkreatívabb temetési koszorúnak.

A ravatalon történő elhelyezése szerint feküdhet a ravatal előtt, főleg ennél az elhelyezésnél mutat jól, ha kiemelkedő fejrészt készítünk a koszorúnak. A másik lehetőség hogy állványra helyezzük a görög koszorút. Állvány általában van a temetők búcsúztató termében, de szükség szerint tőlünk is bérelhető.